Micropiloţii sunt elemente de fundaţie de mici diametre (de obicei mai puţin de 300 mm şi cu lungimi de până la 30 m adâncime), capabile de a prelua încărcări de până la 20 de tone. Aceştia pot fi utilizaţi atât ca sistem de fundare pentru o gamă largă de structuri noi, precum şi pentru reabilitarea celor existente.
Micropiloţii sunt construiţi prin metode a căror influenţă asupra structurilor învecinate şi a mediului înconjurător e minimă. Tehnologiile de execuție ale micropiloților sunt diverse şi depind de tipul de pământ, de lungime, precum şi de alte criterii. Printre acestea se numără forarea cu tubaj sau cu suspensie, împingere şi înşurubare. Versatilitatea lor se datorează şi faptului că pot fi construiţi în aproape orice tip de pământ, de la pământuri moi până la roci.
De asemenea, micropiloţii verticali şi înclinaţi pot fi construiţi pentru reabilitarea structurilor existente atunci când condiţiile de încărcare sau cerinţele de funcţionare se schimbă. Aceştia pot fi folosiţi pentru a prelua încărcări suplimentare, a spijini structurile existente în timpul excavării în zonele învecinate, a contracara forţele de ridicare, stabilizarea pantelor şi pentru reabilitarea seismică. Mai mult, micropiloţii reprezintă o soluţie adecvată în cazul şantierelor unde accesul e limitat.
GT GROUND ENGINEERING & CONSTRUCTION SERVICES are o experienţă vastă în construcţia de micropiloţi pentru diverse tipuri construcţii şi pământuri. Exemplele includ extinderea fabricilor cu înălţimi limitate, reabilitarea căilor ferate, repararea fundaţiilor, adaptarea podurilor, şi altele. Pentru mai multe detalii contactaţi-ne.